Ishujt Caribbean po bëjnë përgatitjet e minutave të fundit për Tufanin Irma.- stuhia më e fuqishme në dekada në Atlantik. Zyrtarët kanë paralajmëruar një stuhi me efekte ‘katastrofike të mundhsme’.

Tufani me kategorinë pesë, niveli më i lartë i mundshëm, shqërohet me erë të shpejtë deri në 295km/h (185mph).

Ai fillon me goditjen mbi Ishujt Leeëard dhe do të lëvizë drejt Puerto Rico dhe Republikës Domenikane.

Në Shtetet e Bashkuara, zona Key Ëest e Floridës ka urdhëruar evakuimin e detyrueshëm të popullsisë..

Vizitorëve u është kërkuar që të largohen të Mërkurën në mëngjes, me rezidentët që do të lëvizin nga mëngjesi në mbrëmje; ndërsa aeroportet do të anullojnë të gjitha fluturimet.

“Po iu kërkojmë me forcë njerëzve që veç të ikin, të ikin. Ju nuk mund të qëdnroni në ishull ndërsa tufani i kategorisë së pestë po iu vjen”, tha Martin Senterfitt, drejtori i Qendrës së operacioneve të emergjencës.

Veritas.com.al/

Map showing predicted path of Hurricane Irma