21 prill 2020

Rënie historike e naftës, kuotimi i së cilës nga Wti për kontratat me dorëzim në maj humbet 74.22% duke u fundosur në 4.85 dollarë për fuçi. Humbjet për kontratat me maturim në muajt e ardhshëm janë më të kufizuara, një shenjë që sektori pret një kërkesë rritëse në të ardhmen e afërt, kur emergjenca koronavirus që po paralizon sektorin e aviacionit dhe transportin ndërkombëtar ka ngadalësuar shumë prodhimin industrial global.

Një gjë mahnitëse që po e sjell botën përsëri në krizën e viteve 70 dhe që përfshin drejtpërdrejt tre aktorët kryesorë të tregut: Shtetet e Bashkuara, të ndjekur nga Kina, Arabia Saudite dhe Rusia.

Dy vendet e fundit, duke nënvlerësuar efektet shkatërruese të pandemisë, zhvilluan një luftë çmimesh për të rrëmbyer aksionet e tregut dhe tani paguajnë faturën, shumë të kripur, e cila së shpejti mund të shndërrohet në një krizë politike në regjimet e tyre përkatëse.

VERITAS.COM.AL/