Moti i keq e ka detyruar SpaceX të heqë dorë nga nisja e astronautëve Nasa Doug Hurley dhe Bob Behnken në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Të dy astronautët duhej të dilnin nga Qendra Hapësinore Kennedy në atë që do të kishte qenë misioni i parë orbital nga SH.B.A. në nëntë vjet.

Por kushtet e pafavorshme atmosferike i shtynë kontrolluesit e misionit të thërrasin për ndalesë vetëm 16 minuta para ngritjes.

Mundësia tjetër për SpaceX dhe Nasa do të vijë të Shtunën.

Nëse edhe kjo ditë  nuk është e mirë, atëherë do të ketë një mundësi të tretë të Dielën.

Zhgënjimi ishte se kushtet, vetëm një orë pasi koha e caktuar e fillimit të orës 16:33 EDT, ishin ndoshta të pranueshme.

Por kjo ishte një dritare e menjëhershme e nisjes, kur raketa SpaceX Falcon dhe kapsula e ekuipazhit të saj Dragon duhej të niseshin me kohë ose ata nuk do të ishin në gjendje të kapnin stacionin hapësinor.

Do të thoshte që të gjithë duhej të qëndronin poshtë, përfshirë Presidentin Donald Trump dhe Zonjën e Parë Melania Trump, dhe VP Mike Pence dhe gruan e tij, Karen. Ata të gjithë u futën për të parë fillimin historik, por përfundimisht u zhgënjyen.

VERITAS.COM.AL