Amerika dhe Shqipëria kanë arritur marrëveshjen ku pritet që vitin e ardhshëm të ndërtohen tri baza Amerikano-Shqiptare në Shqipëri.
Pas kësaj marrëveshje, Rama ka marrë besimin që në Shqipëri të mbërrijnë 120 avionë ushtarakë, 10 mijë autoblinda si dhe lloje të ndryshme mjetesh.
“SHQIPËRIA DO TË JETË KRYEQENDRA E BALLKANIT PËR BAZAT E SHBA dhe NATO-s. Në Shqipëri tashmë kanë arritur 33 helikoptera Apach. Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkani kundër RUSISË”, thuhet në njoftim.