JOHN BINDER

Një grua në San Antonio, Teksas, u arrestua dhe u akuzua për  operimin e një skeme masive të vjedhjes së votave pasi pamjet e fshehta te një videoje treguan se ajo kryente mashtrime zgjedhore, plus krime të tjera.

Rachel Rodriguez u arrestua dhe u akuzua për mashtrim në zgjedhje, votim të paligjshëm, ndihmë të paligjshme për njerëzit që votonin me postë dhe posedim të paligjshëm të një qendre votimi zyrtare, njoftoi Prokurori i Përgjithshëm i Teksasit Ken Paxton këtë javë. Secili është një krim sipas ligjit të Teksasit.

“Shumë vazhdojnë të pretendojnë se nuk ka asgjë të tillë si manipulimi në zgjedhje. Ne e kemi ditur gjithmonë që një pretendim i tillë është i rremë dhe mashtrues dhe sot kemi prova shtesë të forta, “tha Paxton në një deklaratë.

“Kjo është një fitore për integritetin e zgjedhjeve dhe një sinjal i fortë se kushdo që përpiqet të mashtrojë popullin e Teksasit, t’i privojë ata nga vota e tyre ose të minojë integritetin e zgjedhjeve do të shkoje para drejtësisë,” tha Paxton.

Në tetor 2020, grupi vëzhgues Project Veritas lëshoi dy video që tregonin Rodriguez duke operuar një skemë masive të mbledhjes së skedave elektorale ku ajo pretendon se po punon me zyrtarë të zgjedhur të shtetit dhe qarkut për shtrëngimin e votuesve, mbledhjen e fletëve të votimit, votimin në emër të njerëzve dhe drejtimin e një operacioni para- për vota.

“Veprimi tronditës dhe haptas ilegal i dokumentuar nga Project Veritas demonstron një formë të mashtrimit zgjedhor që zyra ime vazhdimisht heton dhe ndjek penalisht,” tha Paxton.

Presidenti i Fondacionit Ligjor të Interesit Publik J. Christian Adams vlerësoi arrestimin e Rodriguez, duke thënë në një deklaratë se “Texas po udhëheq kombin në hetime efektive për mbledhjen e votave”.

“Teksasi tregon se si zyrtarët e zgjedhjeve, zbatimi i ligjit dhe publiku i interesuar mund të bashkëpunojnë për të identifikuar skemat e mashtrimit zgjedhor,” tha Adams.

Paxton tha se hetimi mbi skemën është duke vazhduar, dhe ai dhe individët kurajoze te përfshirë me ose që kanë njohuri të operacionit të evidentohen.

Në tetor 2020, Zyra e Sherifit të Qarkut Denton, Teksas arrestoi 39-vjeçarin Zul Mirza Mohamed për një operacion të mashtrimit të votuesve me postë. Mohamed, i akuzuar për 109 akuza të mashtrimit të votuesve, pretendohej se po përdorte një Kuti Postare të marrë në mënyrë mashtruese për të kërkuar dhe dorëzuar mijëra fletë votimi që mungonin dhe më pas do të plotësonte dhe do t’i dorëzonte.

Të dhënat federale të zgjedhjeve zbulojnë se rreth 28.4 milion fletë votimi me postë janë zhdukur në secilën prej katër zgjedhjeve të fundit nga 2012 në 2018. Sipas analizës së Pew Research Center, ka potencialisht 24 milion regjistrime të papërshtatshme ose të pasakta të votuesve në listat e votuesve të shtetit.

VERITAS.COM.AL