Konservatorët Britanik kanë humbur maxhorancë në zgjedhjet e parakohshme të përgjithshme dhe tani varen nga parlamenti.

Me pak vota që kanë mbetur për t’u deklaruar, rezulton se Partia Laburiste në opozitë, ka rritur rezultatin

Kjo është parë si një poshtërim për kryeministren Theresa May, e cila zgjodhi të shkojë në zgjedhje për të provuar që të ketë dorë të fortë në bisedime me BE mbi Brexit.

Lideri i Laburistëve, Jeremy Corbyn kërkoi dorëheqjen e May, por ajo tha se partia e saj mund të ‘sigurojë’ stabilitetin në Mbretërinë e Bashkuar.

Veritas.com.al/