Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump thotë se do të tërheqë Shtetet e Bashkuara nga marrëveshja bërthamore e kohës së Obamës, me Iranin.

Duke e quajtur “të kalbur dhe pa vlerë, ai tha se marrëveshja ishte “një telash” për të “si qytetar”.

Trump tha se do të rivendosë sanksione ekonomike të cilat ishin harruar që nga nënshkrimi i marrëveshjes me Obamën në vitin 2015.

Lëvizja është kundërshtuar nga aleatët Europian dhe disa këshilltarë ushtarak.

Por kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu thotë se si “mbështet plotësisht” tërheqjen “e plotë”.

Veritas.com.al/