Presidenti rus Vladimir Putin, duke monitoruar zhvillimet në Ukrainë nga “strofulla e tij në Urale”, është “i furishëm” dhe “i furishëm” që pushtimi i ushtrisë së tij në vendin më të vogël në jug nuk ka shkuar më lehtë, pohon një zyrtar i Bashkimit Evropian i cili. thotë se ka shqyrtuar një raport të inteligjencës ukrainase.

Riho Terras, një ish shef i mbrojtjes në Estoni dhe anëtar i Parlamentit Evropian, detajoi përmbajtjen e dokumenteve në një temë në Twitter të shtunën.

Ai mendonte se e gjithë lufta do të ishte e lehtë dhe gjithçka do të bëhej për 1-4 ditë”, ka shkruar Terras.

Në vend të kësaj, anëtarët ushtarakë ukrainas – dhe civilët që armatosen me armë dhe kokteje molotov – kanë punuar për të shmangur forcat ruse që kanë hyrë në Ukrainë nga disa drejtime që nga e enjtja.

Fox News nuk e ka konfirmuar në mënyrë të pavarur vërtetësinë e raportit intel, të cilin Terras e përfshiu në postimin e tij në Twitter.