Në përkujtim të 8 Dhjetorit, Ditës së Rinisë, kryeministri Edi Rama ka uruar ndjekësit në rrjetet sociale me vargjet e poezisë së shkruar nga poeti ynë Migjeni (Millosh Gjergj Nikolla). Nëpërmjet një postimi në Facebook, Rama zgjodhi “Poezinë e Rinisë” për të uruar 8 dhjetorin, që shënon 32-vjetorin e rënies së komunizmit në vendin tonë.

“Mirëmëngjes! Dhe me vargjet e një kolosi të madh të letrave shqipe, në këtë Ditë të Rinisë, ju uroj të gjithëve t’ia kaloni sa më mirë, ndërsa ti, “Rini, thueja kangës ma të bukur që di!”, shkruan Rama.

Poezia e Migjenit:

Thueja kangës sate që të vlon në gji.

Nxirre gëzimin tand’ të shpërthejë me vrull…

Mos e freno kangën! Le të marri udhë.

Thueja kangës, rini, pash syt e tu…

Të rroki, të puthi kanga, të nxisi me dashnu

me zjarrm tand, rini… Dhe të na mbysi dallga prej ndjenjash të shkumbzueme q’i turbullon kanga.

Rini, thueja kangës dhe qeshu si fëmi

Kumbi i zanit të përplaset për qiellë

dhe të kthejë prap te na – se hyjt ta kanë zili

e na të duem fort si të duem një diell.

Thueja kangës, Rini! Thueja kangës gëzimplote!

Qeshu, rini! Qeshu! Bota asht e jote”