Rregullorja e re e Kuvendit duket se i ka trembur deputetët e opozitës dhe kryesisht ata të Rithemelimit, që kanë si plan kaosin në seancat plenare dhe Komisione.

Gazment Bardhi dhe 44 deputetë të opozitës (nga Partia Demokratike, Partia e Lirisë dhe partitë aleate), i janë drejtuar Gjykatës Kushtetuese duke kërkuar shfuqizimin e ndryshimeve të njëanshme në Rregulloren e Kuvendit.

Rregullorja e re e Kuvendit parashikon përjashtim të deputetëve deri në 60 ditë të cilët kryejnë akte dhune.