“Pra, ju dëshironi që unë të flasë për Shqipërinë në mënyrë negative? Nuk do ta bëj këtë, puna e Shqipërisë është pozitive. Hapat tuaj e kanë treguar këtë dhe ja ku jemi. Ne jemi të dakordësuar në Bruksel se Shqipëria është gati për hapat e parë për në Bashkimin Europian. Nuk e kuptoj dot pse nuk e marrim dot ne këtë vendim dhe pse është hapi i radhës. Vendi fqinj nuk duhet të bllokojë procesin, ndërsa  ne po përpiqemi të ndihmojmë dhe muajin tjetër do të kemi takimin e radhës, ku do të diskutojmë për hapjen e negociatave.