Donald Trump, kandidati republikan presidencial, është 2% më shumë ndaj presidentit amerikan Joe Biden këtë javë në garën për zgjedhjet e nëntorit. Ndërsa votuesit vlerësojnë dënimet e fundit të Trump dhe djalit të tij Biden, zbulon një sondazh i ri i Reuters/Ipsos.

Rreth 41% e votuesve të regjistruar në sondazhin dyditor thanë se do të votonin për Trump nëse zgjedhjet do të mbaheshin sot, ndërsa 39% do të votonin për demokratin Biden.

Rreth 20% e votuesve të anketuar thanë se ishin të pavendosur ose ishin të prirur drejt opsioneve të palëve të treta ose nuk do të votonin më 5 nëntor. Sondazhi i fundit zbuloi se 10% e të anketuarve do të zgjidhnin Robert Kennedy Jr., një aktivist kundër vaksinave që kandidon si i pavarur.

Të dy kandidatët janë në disavantazh për çështje të rëndësishme në prag të garës së parë presidenciale midis të njëjtëve njerëz për herë të dytë në historinë afërsisht 70-vjeçare të vendit. Biden është përballur me kritika për moshën e tij dhe për qëndrimin ndaj luftës në Gaza.

Protestat që kanë shpërthyer muajt e fundit në universitetet amerikane kanë nxitur shqetësimet e demokratëve se disa votues të rinj nuk do të votojnë për Biden.