Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, gjatë vizitës në Turqi i bëri thirrje Kosovës dhe Serbisë për të ulur tensionet e vazhdueshme në 4 komunat e veriut.

Stoltenberg dënoi fuqishëm sulmet e paprovokuara kundër trupave të KFOR-it dhe siguroi se “KFOR-i dhe NATO do të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë qytetarët në Kosovë”.

Ai përshëndeti vendimin e Turqisë për të ofruar forca shtesë për praninë e KFOR-it në Kosovë dhe më tej informoi se blloku i sigurisë do të vendosë 700 trupa nga rezervat operacionale të NATO-s dhe se Turqia do të mbikëqyrë këtë proces.

Stoltenberg përfundoi duke i bërë thirrje Prishtinës dhe Beogradit që të de-përshkallëzojnë situatën, të përmbahen nga sjelljet e papërgjegjshme dhe të angazhohen në dialogun e lehtësuar nga BE-ja, duke theksuar se është rruga e vetme drejt paqes.