Presidenti Trump nuk ka ndërmend të japë dorëheqjen ose “të largohet per fare nga skena publike” pas thyerjes së Capitolit nga mbështetësit e Trump më 6 janar, tha Rep. Matt Gaetz, R-Fla.

Gaetz i tha drejtuesit të ‘Fox Report Weekend’ Jon Scott të Dielën se Trump mbetet udhëheqësi i njerëzve që besojnë se ditët më të mira të Amerikës janë akoma përpara, të cilët mbështesin zbatimin e ligjit dhe të cilët “duhet të qëndrojnë së bashku dhe të luftojnë kundër një axhende radikale të majtë që duket se Joe Biden synon të fillojë me një kontroll të unifikuar mbi qeverinë, me Dhomën dhe Senatin. ”

Komentet e Gaetz vijnë ndërsa Dhoma e Përfaqesuesve po përgatitet të shkojë përpara me një rezolutë për të fajësuar Presidentin Trump, sipas një letre nga Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi. Ajo i referohet presidentit si një “kërcënim iminent” si për Kushtetutën e SHBA dhe demokracinë.

Të hënën, udhëheqësit e Dhomës së Përfaqësuesve do të punojnë për të miratuar legjislacionin që do të detyrojë Zëvendes presidentin Mike Pence dhe pjesën tjetër të kabinetit të presidentit të rrëzojnë Trump duke thirrur amendamentin e 25-të. Nëse bllokohet nga Republikanët, e cila është pothuajse e sigurt, Dhoma do të mblidhet për një votim të plotë të Dhomës të Martën.

Veritas.com.al