Provat video që duket se tregojnë rastet e bllokuara të votave në Gjeorgji u paraqiten gjatë një seance dëgjimore  legjislative të Enjten.

Avokati i Presidentit Donald Trump, ish Kryetari i Qytetit të New York-ut Rudy Giuliani, paraqiti prova bombë nga kamerat e vëzhgimit që kapen rastet e fletëvotimeve “të munguara ” që nxirreshin nga nën një tryezë për t’u numëruar në Fulton County, Georgia.

Incidenti i pretenduar ndodhi në orën 10:30. në State Farm Arena pasi numërimi dyshohet se u ndalua kur vëzhguesve dhe punëtorëve të tjerë u tha që të shkonin në shtëpi.

Gruaja që dëshmoi tha se ishte dëshmitare e katër “valixheve” të nxjerra nga poshtë tryezës. Kjo ndodhi pasi një mbikëqyrës “me gërsheta flokëverdhë” u tha punëtorëve të sondazhit që të largoheshin nga dhoma. Katër persona, përfshirë gruan me gërsheta që u thanë të tjerëve të largoheshin, qëndruan pas për të vazhduar numërimin e votave.

“Pra, çfarë po bëjnë këto fletëvotime atje të ndara nga të gjitha fletët e tjera dhe pse po i numërojnë ato sa herë që vendi boshatiset nga dëshmitarët?”, pyeti Senatin e Georgias Jacki Pick, një vullnetar i ekipit ligjor Trump.

Pick tha se numërimi i pa vëzhguar vazhdoi nga ora 10:30 deri rreth orës 1:00 të mëngjesit Avokati pretendoi se numërimi rifilloi vetëm pasi vëzhguesit Republikanë dhe anëtarët e medias u larguan nga salla.

Jenna Ellis, një anëtar i ekipit ligjor të Trump, tha se kjo tregonte “mashtrim”.

“Mijëra fletëvotime u tërhoqën nga një tryezë në valixhe dhe u skanuan”, tha ajo në lidhje me provat “tronditëse”.

Pick vlerësoi numërimin e fletëve të votimit të paraqitura pasi vëzhguesit dhe media u larguan nga dhoma” , është përtej kufijve të fitores”, e cila dyshohet se është jo më pak se 13,000 vota. Ajo tha se përdori provat video për të konfirmuar detajet e pohuara në dëshmitë e bëra nga vëzhguesit Republikanë.

VERITAS.COM.AL/