Gjatë mbulimit të Zgjedhjeve të Fox News Channel të martën, i ftuari Chris Wallace deklaroi se Presidenti Trump meriton urime për republikanët që mbajtën Senatin, por Trump po merr “tepër kredite” për rezultatin, duke pasur parasysh se republikanët kishin një hartë të favorshme.

Wallace tha se presidenti ndoshta do të preferonte të mbante Senatin nëse duhej të zgjidhte se ne cilën dhomë të mbante shumicën e GOP-it.

 Ai vazhdoi, “Unë mendoj se ne jemi … duke i dhënë shumë kredite Donald Trumpit për mbajtjen e Senatit. Fakti është, ky ishte një vit historikisht i vështirë për demokratët. Demokratët kishin 26 vende që ata kishin për të mbrojtur. Republikanët kishin 9 vende që ata kishin për të mbrojtur. Dhe Donald Trump fitoi në 10 shtete që Demokratët po përpiqeshin të mbronin.

Ajo që ne po flasim sonte është – dhe unë nuk po i pakësoj përpjekjet e Donald Trump-it, apo faktin që ai e ka mbajtur Senatin dhe rëndësinë e tij, por po flasim për faktin se republikanët kanë marrë vende në Dakotën e Veriut, Indiana dhe Teksas, të cilat kanë qene shtete shumë të kuqe. Pra, po, kjo është një fitore për Donald Trump, por une mendoj se është një ekzagjerim i jashtëzakonshëm të thuash se kjo është një – që Donald Trump ka nxjerrë një kapele nga canta. Ishte kjo diçka që ai duhet të bënte. Ai e bëri.

Urime për të, por le ta madhërojmë eksitimin tonë për performancën e Donald Trump sonte “.

Veritas.com.al/