Vendi ynë, me taksat më të larta, me ekonominë më të dobët/ FMN
  Në një raport të posaçëm për politikën fiskale, Fondi Monetar Ndërkombëtar vë në dukje se qeveria shqiptare nuk ka arritur të përmirësojë të ardhurat, pavarësisht rritjes së taksave më 2014,...
FMN: Ikja nga taksa e sheshtë po paguhet me rënie të ekonomisë
Fondi Monetar Ndërkombëtar vlerëson se konsolidimi fiskal në Shqipëri po bëhet i vështirë “për shkak të dizenjimit të dobët të sistemit fiskal”. Ndërsa normat e taksave janë në nivele të njëjta ose më...
Në vitin 2016 sektori financiar me plan dinamik
Drejtori ekzekutiv i Shoqatës së Bankave të Kosovës, Petrit Balija ka deklaruar se shoqata të cilën drejton ka një plan mjaft dinamik për vitin 2016 n...
Ksamili, në listën e plazheve më të mira europiane
Europian Best Destination, shumë pranë hapjes së sezonit veror, fton udhëtarët që të vizitojnë një ndër plazhet më të mira të Europës për 2016: as më ...
A mund të ndërohet një biznes i madh me një buxhet të kufizuar?
Nga Misela Patrioti Historia përforcon besimin tim se paratë / financimi nuk është arsyeja kryesore që shumica e bizneseve dështojnë. Një gjë q...
Të nisësh një biznes të ri: si të shmangësh dështimin
Nga: Endri Allmuça Të drejtosh biznesin tënd mund të jetë shumë e dobishme, por suksesi nuk është gjithmonë i garantuar, gjysma e bizneseve të vogl...
Kartëmonedha 500 euroshe mund të dalë nga qarkullimi
Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi, bëri deklarata të forta të hënën se është duke konsideruar seriozisht shkrirjen e kartëmonedhës 5...
Rusia dhe Arabia Saudite arrijnë marrveshje për të pakësuar prodhimin e naftës
Ministrat e naftës nga Arabia Saudite dhe Rusia u takuan të martën dhe ranë dakord për një marrveshje e cila parashikon pakësimin e prodhimit në ven...
BSH: Ecuri e dobët e kredive gjatë 2015
Banka e Shqipërisë thotë se ecuria e kredisë ka qenë e dobët edhe në tremujorin e fundit 2015. Në raportin e politikes monetare thuhet se kjo e...
Hoti: Nga pushimet tatimore përfitojnë direkt bizneset që hapin vende të reja pune
Ministria e Financave po mban tryezën në lidhje me “Udhëzimin administrativ për kriteret dhe procedurat për përftimin nga pushimet tatimore”.  ...
Faqja 19 prej 20« E para...10...1617181920