Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo i tha Breitbart Neës ekskluzivisht se Presidenti Donald Trump është “i angazhuar” në bindjen se Partia Komuniste Kineze mban përgjegjësinë për pandeminë e koronavirusit dhe presidenti do të shqyrtojë opsionet se si ta arrijë këtë në të ardhmen e afërt.

Pompeo, i cili foli për Breitbart Neës të Shtunën në SiriusXM 125 në Patriot Channel në një intervistë ekskluzive, tha se ai po bashkërendon me homologët e tij në të gjithë botën dhe po punon me presidentin për zhvillimin e asaj që “mekanizmat e saktë” do të përdoren për ta paraqitur Kinën përgjegjëse për pandeminë .

“Unë nuk dua të dal para asaj që Presidenti Trump do të vendosë përfundimisht, por unë mendoj se ne të gjithë e dimë në këtë administratë që  duhet të sigurohemi që diçka e tillë nuk mund të ndodhë kurrë më,” tha Pompeo kur u pyet se si Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë me përgjegjshmëri në lidhje me Kinën mbi koronavirusin.

“Kjo do të thotë pengim. Kjo do të thotë vendosja e proceseve. Presidenti tashmë ka ndaluar fondet për WHO në mënyrë që ne të mund ta vlerësojmë atë dhe të kuptojmë se cilat pjesë të OBSH mund të funksionojnë dhe cilat pjesë nuk funksionojnë në mënyrë që të mund të sjellim rezultate të mira dhe t’i mbajmë amerikanët të sigurt dhe të sigurohemi që kjo nuk të ndodhë përsëri. Atëherë, do të vijë një kohë, do të vijë një ditë kur të vlerësojmë se çfarë është ajo që duhet të bëhet për të bindur Partinë Komuniste Kineze se ka kosto reale – kosto reale – të lidhura me këtë lloj sjelljeje të keq.

Ju e dini këtë – ne e themi këtë gjatë gjithë kohës brenda Shteteve të Bashkuara, por edhe në të gjithë botën, ne duhet t’i mbajmë kombet përgjegjës. Po flas me shumë nga homologët e mi në të gjithë botën. Ne duhet t’i mbajmë kombet përgjegjës për gjërat dhe veprimet që ata ndërmarrin që krijojnë rrezik, dhe në këtë rast krijuan humbje të madhe të jetës këtu në Shtetet e Bashkuara. Presidenti Trump është i përkushtuar ta bëjë këtë. Mekanizmat e saktë që do të zgjedhim? Unë dua t’u siguroj që ai informohet plotësisht për të marrë vendimet. ”

VERITAS.COM.AL