Lloyd Austin ka mbërritur në Izrael, ku do të takohet me kryeministrin Benjamin Netanyahu, si dhe me zyrtarë të mbrojtjes dhe qeverinë emergjente të Izraelit.

 

Uashingtoni është një aleat i fortë i Izraelit dhe ka dërguar një aeroplanmbajtëse dhe anije të tjera luftarake në Mesdheun lindor.

SHBA ka thënë vazhdimisht se ka mbështetjen e Izraelit.