Të dielën e kaluar ka pasur reshje bore në Sahara. Mijëra njerëz kanë vrapuar për në qytetin Ain Sefra të Saharasë së Algjerisë, për të shijuar borën.

Disa thanë se kishte rënë 40 cm. Borë, por zyrtarisht është thënë se ka rënë vetëm 20 cm.

Fotografët më të mirë të Botës u gjenden aty menjëherë pas lajmit; ata i dhuruan botës mediatike pamje të mrekullueshme nga aparatet e tyre.

Karim Bouchhetata, një nga fotoreporterët që solli foto të rralla, tha: “U mahnitëm kur u ngritëm dhe pamë borë. Bora qëndroi gjithë ditën e diele; vetëm nga ora 5 pasdite nisi të shkrijë”, tha ai.

Ja pamjet mahnitëse që ofron media:

651471799f627c49c5c861ccdf6e78c1

6872425-desert-wallpaper

161221124425-01-snow-in-the-sahara-restricted-exlarge-169

1515537594076

ba1296816ba461db646e94aebb61114f-640x300

ebbadd9da6d096c0df5cc59f59ba8702

ff91dfeb624bf81c01f7daf3edca99a4

gr-weather-sahara-desert-snow011a_custom-5d940f81a425556f75544a0665df8a8adf9c4fb0-s1000-c85

sahara

Sahara-Desert-Snow

sahara-snow-2-ht-180109_33x16_992

saharasnow1001j

taklamakan_desert