Ushtria e Kinës ‘duket se po përgatitet për sulme’ kundër Shteteve të Bashkuara dhe objektivave aleatë në Pacifik, paralajmëron një raport nga Pentagoni.

Raporti vjetor për Kongresin thotë se Kina po shton kapacitetet e veta për të dërguar avionë bombardues akoma më larg.

Raporti thekson kapacitetin ushtarak kinez që po rritet, ku përfshihen shpenzimet për mbrojtje që vlerësohen diku te 190 miliardë dollarë, ose një e trata e shpenzimeve nga Shtetet e Bashkuara.

Kina akoma nuk ka komentuar mbi raportin.

Veritas.com.al/

Chinese aircraft carrier