Kushdo që përdor median sociale për të promovuar lajme të rreme (“fake news”) në Irlandë do të burgoset pesë vjet dhe gjobitet me 10 mijë euro- sipas planeve që ka njëra nga partitë qeverisëse në vend.

Ligji i propozuar, i cili ka si objektiv edhe Twitter dhe Facebook, është propozuar nga partia Fianna Fáil për të luftuar rritje e desinformimit në media online, sipas raportimeve në ‘Irish Independent’.

Kundërshtarët e Brexit dhe të zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara për presidentin Donald J. Trump shpesh herë flasin para votuesve për media të trupuara dhe njerëz të prirë keq për shkak të mediave websites, deri edhe për ndërhyrjet e Rusisë, duke propaganduar “fake news”.

Votuesit e Brexit dhe mbështetësit e Presidentit Trump, në përgjithësi thonë janë mediat establishment që shtrembërojnë ose fabrikojnë fakte dhe raportojnë në mënyrë selektive. Në fakt edhe këto vetë janë fajtore duke promovuar “ fake news”.

Veritas.com.al/