Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump ka thënë se “lufrërat për treg janë të mira” mes kundërshtimeve mbi vendimin e tij për të imponuar tarifa mbi importet e çelikut dhe aluminit.

Ai postoi në Twitter shënimin se Shtetet e Bashkuara kishte “humbur miliarda dollarë në treg” dhe se mund të gjejë një luftë tregu për të “fituar lehtësisht”.

Të enjten ai tha se importet e çelikut mund të përballen me 25% tarifa dhe të aluminit me 10%.

Kanadaja dhe BE se mund të marrin menjëherë kundërmasat e tyre. Meksika, Kina dhe Brazili kanë thënë se e konsiderojnë ‘hapa reprezaljesh’.

Kritikët argumentojnë se tarifat mund të dështojnë për mbrojtjen e vendeve të punës në Amerikë dhe se mund të rrisin çmimin për konsumatorët.

Lajmi është përhapur në gjithë Azinë he Europën që nga e enjtja deri të premten.

Veritas.com.al/