Bashkimi Europian i ka dhënë shuplakë tarifave hakmarrëse mbi produktet ikonë të Shteteve të Bashkuara, ku përfshihen bourbon, jeans dhe motoçikleta. Kjo ndodhi ditën e Premte gjatë furisë së hapjes së luftës tregtare me presidentin Donald Trump.

Tarifat, të cilat hyn në fuqi në mesnatën e të Enjtes (2200 GMT) sipas shtypit zyrtar të BE, më tej do të nxisin nervozizmin mbi bursat botërore që janë gati të japin alarmin mbi tensionet tregtare mes Shteteve të Bashkuara dhe Kinës.

Veritas.com.al/