(FOTO: Hillary Clinton, kandidate presidenciale, në ditën e humbjes- foto nga WND.com)

 

Kandidatja Demokrate, Clinton, i është bashkuar kandidates së Partisë së Gjelbër Jill Stein për rinumërimin e votave në Wisconsin, Pennsylvania dhe Michigan, shtete keto të fituara nga Trump.

Trump e quajti këtë një përpjekje “qesharake”- njoftoi  WND.

“Çfarë kopeje të humburish”, tha Kellyanne Conway, e cila ishte menaxhere e fushatës së Donald Trump. Conëay, gjatë fushatës ishte pyetur njëmijë herë “a do ta pranojë rezultatin Trump”. Ndërsa tani u kthye Hillary që ishte në pushtet dhe Jill Stein e thonë se nuk mund ta pranojnë realitetin

Rreth rolit të Clinton për të rinumëruar votat, gjykatësi i fushatës së saj,  Marc Elias, tha se pjesëmarrja në fushatë është një proces për të parë se ishte i ndershëm në të dy anët”. Ai shtoi se  nuk pret ndonjë veprim për të përmbysur zgjedhjen e Donald trump.

“Populli ka folur dhe zgjedhjet kanë mbaruar;d he vetë zonja Clinton tha në natën e zgjedhjeve: “Ne duhet të pranojmë ktë rezultat dhe atëherë të shikojmë të ardhmen”, tha Trump në një deklaratë.

Trump tha se ka fituar 306  vota elektorale në 8 Nëntor, nga 232 që ka Clinton; rezultati më i qartë që është parë në zgjedhjet presidenciale që  nga viti 1988.

/Veritas.com.al/