Gjatë hetimit ndaj Henry “Enrique” Tarrio, lider i Proud Boys, doli se ai ishte një informator i FBI, policia federale Amerikane, së cilës ai i ka dhënë informacione të rëndësishme dhe për të cilën ai punonte “nën koperturë” që nga viti 2012. Kjo u raportua nga Reuters, Washington Post dhe Timesofisrael e lançuan atë, midis të tjerave.

Proud Boys janë bërë disi një simbol i ekstremizmit të djathtë që mbështeste Trump dhe që ai i ka, ose do t’i ketë ushqyer. “Djemtë krenarë” janë të famshëm për polemikat e tyre kundër “deep state” që kundërshtuan presidencën e Trump dhe për shumë te tjera.

Tani zbulohet se udhëheqësi i padiskutueshëm i këtij grupi ishte në kontakt me atë ‘shtet të thellë’ (deep state) që thoshte se donte ta luftonte … surpriza te zakonshme të konfliktualitetit social dhe politik.

Djalit krenar, mund të guzohet pa pasur frikë nga gabimet, marrëdhënia me aparatet duhet ti ketë sjellë fat, nëse i ka dhënë atij karrierën e shkëlqyer të liderit të padiskutueshëm të grupit të tij.

Sigurisht, nuk ka asnjë lajm për kohëzgjatjen e bashkëpunimit, për të cilin thonë se eshte ndërprere, dhe as nuk mund të referohet gjë tjetër.

Megjithatë dihet se si shkojnë këto gjëra: Sapo të hysh në rreth, nuk mund të dalësh më: të shumta pengesat, shantazhet, privilegjet që një marrëdhënie e tillë implikon . Për më tepër, fakti se keni punuar “nën koperturë” implikon një lidhje të ngushtë, e cila nuk mund të zgjidhet me një bisedë.

Dhe, sigurisht, krenari Tarrio nuk është i vetmi peshk që ka kapur grepin e FBI-së. Kush e di se sa “djem krenarë” ose të tjerë që i përkasin grupeve ekstreme të vëmendshëm ndaj sigurisë së SHBA kanë pasur privilegjin të menaxhojnë luftën kundër Deep State duke punuar për të.

I kemi kushtuar disa rreshta, për shembull, shamanit të çuditshëm që mbrojti Capitol Hill në ditën fatale të sulmit.

Një shaman i çuditshëm (anëtar psikedelik i famëkeqes se lëngshme, aq sa te panjohur të QAon) i cili u përjetësua duke buzëqeshur, në një foto që do të bëjë histori, me dhëndrin e Nancy Pelosit pak para se të udhehiqte sulmin në Capitol me fantazmagorikën e tij kokëbrirëshe.

Shamani i çuditshëm, i cili, pavarësisht nga krimi që bëri, transmetuar në mondovizion, vazhdoi të endet i lirë në vend për disa ditë, duke dhënë intervista të qeta për ata që e pyetën.

Në njërën nga këto, kujtojmë,shpjegonte se po kthehej i qete në shtëpinë e tij në Arizona dhe se kishte “kontaktuar FBI”. Do të ishte interesante të dinim përmbajtjen e plotë të bisedës, pasi kokëbriri ka shkruar një faqe të historisë. Por sigurisht që ajo është sekrete.

Në lidhje me temat e çuditshme, të cilat Amerika na rezervon shumë,referojmë se Partia Republikane e Oregon ka votuar një rezolutë në të cilën thuhet se sulmi ndaj Capitolit ishte “një operacion i” flamurit të rremë “që synonte të dëmtonte konservatorët” (Washington Times).

Nuk biem pre e kësaj teze, por e gjithë kjo na dukej e denjë për një notë ironike me ngjyrë, e cila besojmë se përputhet me vitet që po jetojmë, prej konflikteve, kaosit dhe revolucioneve me ngjyra

PS: Në vazhdim një filmim i vetëm i New Yorker mbi sulmin në Capitol Hill, qe dokumenton një moment të veçantë, kur, në fazat fillestare të entuziazmit, kishte “një intermexo misteriozisht të heshtur dhe surreale brenda dhomës së Senatit”, gjatë së cilës, mund te shihen në video, disa nga pushtuesit qe shfletojnë dokumentet e parlamentarëve me metoda profesioniste dhe i fotografojnë ato.

Ndërsa zhvillohet e gjithë kjo, dhe ndërsa shamani bërtet me egërsi nga lart, një nga skuadra, lideri, thotë se bëhet fjalë per një “IO War”, “nuk mund ta humbasim IO War”, përsërit ai, ku IO do të thotë “Operation Information“. Operacion që nuk kurseu as Zëvendespresidentin Pence. Kush e di se ku kanë perfunduar këta profesionistë të IO War dhe nëse janë arrestuar …

VERITAS.COM.AL