Tanimë edhe media është kthyer  thitë se kombi amerikan në më pak se një muaj është kthyer në drejtim të presidenti Trump, spas Conservative Fighters.

Në çështjen e emigrimit ilegal dhe të qyteteve  “strehë” për emigrantët e paligjshëm, presidenti nuk është i vetëm.

Në fakt nëntë shtete sapo kanë votuar që të ndërpresin fondet për shettet e quajtura strehë, ku emigrantët e paligjshëm strehoheshin me ligj.

Nëntë shtetet përfshijnë pesë shtete më të zhvilluara ekonomike ( Texas, Florida, Ohio, Pennsylvania dhe North Carolina). Teksas dhe Floria janë më të rëndësishmit në këtë pikë. Këto shtete kanë mijëta emigrantë dhe nuk do t’i strehojnë më.

Vetë guvernatori i Texas, Abbot, e udhëhoqi këtë moment. Legjislacioni i Texas ishte më agresivi. Ndërsa më parë gjyqtarët dhe prokurorët refuzuan të pranonin ndonjë çështje kriminale për ICE, tani Texas po kërkon që të mbajë të gjithë të dyshuarit derisa ICE të verifikojë nëse këta janë ilegal apo legal.

/Veritas.com.al/