Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) lëshuan një këshillë  në lidhje me një gjendje të rëndë inflamatore të gjetur në fëmijët që besohet të jetë e lidhur me koronavirusin.

Mjekët përshkruajnë gjendjen inflamatore MIS-C si të ngjashme me sëmundjen Kawasaki, një sëmundje e rrallë që shkakton ënjtje në arteriet me numer mesatar në të gjithë trupin. MIS-C mund të shkaktojë ethe të vazhdueshme dhe simptoma që përfshijnë hipotension, skuqje, simptoma gastrointestinale si të vjella dhe diarre, si dhe shenja të rritura inflamatore, tha CDC.

“Ofruesit e kujdesit shëndetësor që janë kujdesur ose janë duke u kujdesur për pacientët më të rinj se 21 vjeç që plotësojnë kriteret MIS-C duhet të raportojnë rastet e dyshuara në departamentin e tyre shëndetësor lokal, shtetëror ose territorial,” tha këshilltari i CDC.

Gjendja është raportuar javët e fundit në rastet e koronavirusit pediatrik në një pjesë të vogël të shteteve Amerikane dhe gjetkë. Eshtë ngritur shqetësimi për mjekët në New York dhe Californi si dhe ata në Britani

VERITAS.COM.AL