Nga: CHARLIE SPIERING

Presidenti Donald Trump përqeshi ish-kryetarin e Bashkisë së Nju Jorkut Michael Bloomberg të enjten për performancën e tij të dobët të debatit.

“Performanca e debatit të Mini Mike Bloomberg sonte ishte mbase më e keqja në historinë e debateve, dhe ka pasur disa nga ato vërtet të këqija,” tha Trump për përpjekjen e parë të Bloomberg në debatet e primareve presidenciale të Demokratëve të Mërkurën në mbrëmje.

Bloomberg disa herë luftoi për të mposhtur sa duhet sulmet e Demokratëve në skenë, të cilët u shfaqën të kërcënuar nga rritja e tij në sondazhe.

“Ai ishte ngecës, i paaftë dhe tërësisht jokompetent”, tha Trump të enjten herët në mëngjes. “Nëse kjo nuk do ta heqë atë nga gara, asgjë nuk do ta beje.”

Bloomberg nganjëherë hezitonte dhe pengohej ndërsa u përgjigjej sulmeve nga kandidatët dhe pyetjeve të drejtuara nga moderatorët e NBC të debatit.

“Nuk qe aq e lehtë ajo që unë bëra!” tha Trump, duke iu referuar shfaqjeve të tij në performancat e debatit dramatik në primaret presidenciale Republikane në zgjedhjet e vitit 2016.

Para debatit, Trump parashikoi se Bloomberg nuk do të performojë mirë në fazën e debatit, megjithë rritjen në sondazhe.

“Mini Mike Bloomberg është një HUMBES që ka para, por nuk mund të debatojë dhe ka zero prezencë, do ta shihni,” shkroi ai javën e kaluar.

Ai vazhdoi, “Mini Mike është një masë 5’4” e energjisë së vdekur që nuk meriton të jetë në skenën e debatit me këta politikanë profesionistë.Pa grushta, ju lutem, “shkroi ai. “Ai e urren Bernie-n e cmendur dhe do që, me mjaft para, mundësisht ta ndalojë atë. Njerëzit e Bernit do të cmenden! ”

Bloomberg nuk përdori grushtat për të qëndruar në këmbë, por u vendos pranë senatores Elizabeth Warren në skenë, e cila dukej se po lartësohej  mbi të.

“Mini Mike Bloomberg nuk hypen në Skenën e Debatit Demokrat sepse ai nuk di ta bëjë – ai është një debatues dhe folës i tmerrshëm”, tha Trump gjithashtu në janar. “Nëse ai e bën këtë, ai do të binte në sondazhe edhe më shumë (nëse kjo është e mundur!)”

Trump mbajti një miting në Phoenix, Arizona në të njëjtën natë kur kandidatët për presidentë Demokratë u ngjitën në skenë.

“Mini Mike. Pa grushte. Ne e quajmë atë: Pa grushta, “tha Trump gjatë tubimit. “Unë dëgjoj që ai po keqësohet sonte, ju e dini që ai është në debat.Dëgjoj se po e godasin. Ai shpenzoi 500 milion dollarë deri më tani dhe unë mendoj se ai ka 15 pikë – hej, lajme të rreme, sa pikë ka ai tani?15? ”

VERITAS.COM.AL/