Presidenti Donald Trump tha të Premten në Shtëpinë e Bardhë se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të hetojnë origjinën e koronavirusit.

Raportimet e fundit kanë vënë në dyshim se virusi mund të kishte ardhur nga një laborator virologjie në Wuhan që po studionte lakuriqët.

Trump nuk e konfirmoi ose mohoi asnjë teori, por pranoi se ai ishte në dijeni të raporteve.

“Duket se ka kuptim, ata flasin për një lloj të caktuar të lakuriqit, por ajo specie nuk ishte në atë zonë, nëse mund ta besoni këtë, kjo është ajo që ata janë ulur deri më tani”, tha Trump.

Reperi i Newsmax, Emerald Robinson e pyeti Trump për një grant për NIH prej 3.7 milion dollarë në laboratorin e virologjisë Wuhan, gjatë administratës së Obamës në 2015-ën.

“Ne kemi udhëzuar që nëse ndonjë grant do të shkojë në atë zonë, ne po e shohim atë fjalë për fjalë një orë më parë, dhe gjithashtu herët në mëngjes, ne do t’i japim fund atij granti shumë shpejt,” tha Trump.

Ai shtoi, “Kush ishte president atëherë, pyes veten?”

Një reporter e pyeti Dr. Fauci nëse virusi “ishte disi i prodhuar” në një laborator. Fauci përmendi një studim që thoshte se sekuencat e koronavirusit ishin “plotësisht të qëndrueshme” me tiparet e një virusi që bën mutcionin dhe transferimin nga një kafshë në njerëz.

Presidenti gjithashtu sfidoi numrin e vdekjeve të Kinës, duke përmendur se raportet e lajmeve thoshin pa kriter që Shtetet e Bashkuara kishin vdekjet më të koronavirusit në botë.

“Ne nuk kemi vdekjet më të mëdha në botë, më së shumti në botë duhet të jetë Kina, është një vend masiv, ai ka kaluar një problem të jashtëzakonshëm me këtë,” tha Trump. “Ata duhet të kenë më së shumti.”

Trump tha se njoftimi i Kinës për të rritur numrin e vdekjeve për 50 përqind ishte vetëm për qytetin Wuhan, jo për të gjithë vendin.

“Çfarë është ajo që është,” tha Trump. “Çfarë gjendje e trishtuar.”

VERITAS.COM.AL