Deklarata origjinale e Pavarësisë së Lituanisë zbulohet në Arkivin e Berlinit.
Një historian Lituanez pohoi të Mërkurën se ka gjetur një kopje origjinale të rrallë të aktit të Pavarësisë së vendit të vitit 1918. Lituania ka r...
Ku po ndërtohet sot Valeria në Durrës, u zbuluan dy varre të para- Mesjetës. VIDEO
Gërmimet arkeologjike në kantierin e ndërtimit të “Velierës” në Durrëës kanë nxjerrë në dritë disa varre dhe struktura murale të periudhës së anti...
Sot, Dita e Verës, nga Perëndesha e Gjuetisë në festën e veroreve dhe ballokumeve.
Cila është origjina e kësaj Feste që na mbledh të gjithëve në një urim dhe në një celebrim?! Që në kohët antike, “tempulli i 14 Marsit”, Dita e...
Miladin Popoviçin e vrau një mësues nga Gjakova, Haki Taha.
(FOTO: Mësuesi Haki Taha)/ Sado që në histori është shënuar marrëdhënia skllavëruese komuniste mes të dërguarve jogosllavë dhe popullit shqipta...
NDEROHET IMZOT VINÇENC PRENNUSHI
-Eshtrat e të ndjerit- një javë do të prehen në Katedralen e Shën Palit- Nga: Veritas.com.al/ Në vitin 1949, ajo çka buronte në zemrën e tij...
Telefoni i Hitlerit shitet për më shumë se 240,000 dollarë
Telefoni personal i Adolf Hitler, i cili ishte përdorur nga Fuehrer për të dhënë shumë komanda vdekjeje në Luftën e  Dytë Botërore, u shit në anka...
Gjykata Administrative pezullon punimet në sheshin “Veliera” në Durrës.
Në zonën arkeologjike të qytetit të Durrësit, nën tokën e të cilit janë "varrosur" dëshmi të disa qytetërimeve, po kryhet një masakër ndërtimesh. ...
Sot, 4 Shkurt; çfarë ka ndodhur në histori/!
Sot është 4 Shkurt. Ngjarjet më të rëndësishme historike të ndodhura më 4 shkurt: 1789: George Uashington zgjidhet si President i parë i Shteteve të Bashkuara   1859. ZBULOHE...
Arkiva Mbretërore publikon 350,000 dokumente të digjitalizuar nga Sundimi i Mbretit George III.
Një sasi e pamatë dokumentesh nga arkiva e Mbretërisë Britanike  nën sundimin e King George III është gjetur në një depo shumë të madhe. Dokumente...
A kujtohet njeri sot për Gjergj Kastriotin- Skenderbej?! VIDEO
  Heroi Kombëtar shqiptar dhe “Atlet i Krishtit” për Europën, sot me 17 Janar mbush plot 549 vjet që nga dita e vdekjes, më 17 Janar 1468 ...