Me mbylljen e zgjedhjeve  kryetari i PS që fitoi zgjedhjet për të qeverisur edhe e vetme,  Edi Rama, ka nisur të mendojë për qeverinë e re dhe njerëzit me të cilët do të drejtojë Shqipërinë për 4 vitet e ardhshme.

Edhe pse qeveria e re do të ngrihet në datën 9 shtator, kur edhe përfundon mandati i Kuvendit të vjetër, emrat kanë nisur të qarkullojnë.

Ja cilët janë  emrat e kabinetit të ri të Edi Ramës:

 

Edi Rama                     – Kryeministër

Fatmir Xhafaj              – Ministër i Brendshëm

Anastas Angjeli           – Ministër i Financave

Arben Ahmetaj            – Ministër i Ekonomisë

Damian Gjiknuri          – Ministër i Transporteve

Ogerta Manastirliu     – Ministre e Shëndetësisë

Olta Xhaçka                 – Ministre e Punëve të Jashtme

Ditmir Bushati             – Ministër i Drejtësisë

Almira Xhembulla       – Ministre e Mjedisit

Pandeli Majko             – Ministër Shteti për Rajonin