KAS rrëzon vendimin e Ilirjan Celibashit dhe i hap rrugë regjistrimit të PD në zgjedhjet e 14 majit.

Me 4 vota pro dhe vetëm një kundër, atë të Elvis Cefës, KAS pranuar që PD të regjistrohen në zgjedhje me specifikimin që dokumentet të firmosen sërish nga Enkelejd Alibeaj i cili të cilësohet jo si nën- kryetar, por si ‘kryetar i komanduar’, apo si ‘kryetar që po ushtron detyrën’.

Bashkë me vendimin e Celibashit për të mos regjistruar PD në zgjedhje, KAS rrëzoi sot edhe kërkesën e Sali Berishës, që pretendonte se mund të merrte të drejtën të regjistronte PD në emër të tij.

Kështu PD, mund të regjistrohet në zgjedhje me kryetar në fletën e votimit Enkelejd Alibeja. KAS ka pranuar të njohë kështu diferencën mes aktit publik të dorëheqjes së Bashës dhe faktit që ai për procedurë është kryetar në dokumente, duke detyruar Celibashin të pranojë regjistrimin e PD në emër të Alibeajt.