Kissinger tani është 95 vjeç.

Kohët e fundit, Henry Kissinger bëri një intervistë dhe tha gjëra shumë mahnitëse në lidhje me Presidentin Trump Ai fillon me:

Donald Trump është një fenomen që vendet e huaja nuk e kanë parë më parë! ”

Ish Sekretari i Shtetit Henry Kissinger na jep ne një kuptim të ri të politikës së jashtme të Presidentit Donald Trump dhe parashikon suksesin e tij:

  • Liberalët dhe të gjithë ata që favorizojnë (Hillary) Clinton nuk do ta pranojnë kurrë.
  • Ata kurrë nuk do të pranojnë se ai është i vetmi lider i vërtetë.
  • Ai po bën ndryshime si kurrë më parë dhe i bën të gjitha për të miren e popullit të këtij kombi.
  • Pas tetë vjet tiranie, më në fund ne shohim një ndryshim.

Kissinger vazhdon. Cdo vend tani duhet të konsiderojë dy gjëra:

Një, perceptimi i tyre se presidenti i mëparshëm, ose presidenti në largim, në thelb tërhoqën Amerikën nga politika ndërkombëtare, në mënyrë që ata duhej të bënin vlerësimet e tyre për nevojat e tyre.

Dy, ka një president të ri që shtron shumë pyetje jo familjare. Dhe për shkak të kombinimit të vakumit të pjesshëm dhe pyetjeve të reja, mund të imagjinohet se diçka e jashtëzakonshme dhe e re del nga ajo.

Atëherë Kissinger e thotë troç : “Trump vendos Amerikën dhe njerëzit e saj të parët. Kjo është arsyeja pse njerëzit e duan atë, dhe kjo është arsyeja pse ai do të mbetet në detyre për kaq gjatë. Nuk ka asnjë gjë të vetme te gabuar te ai dhe njerëzit eshte e nevojshme të hapin sytë. ”

Kur krenohet se ka një “buton të kuq më të madh ” sesa Kim Jung Un, tejkalon kështu retorikën e së kaluarës me gojën meskine, duke detyruar kështu një njohje të re të fuqisë amerikane

Kissinger dikur shkruante:
“Të dobëtit forcohen nga pafytyrësia – Të fortit dobësohen përmes frenimit!” Asnjë fraze nuk kap më mirë marrëdhëniet SHBA-Kore e Veriut.

Trump po skarton frenimet dhe duke e quajtur blofin mbi Korenë Veriore si paturpësi:

Pikëpamja e tij është se kontrasti i tërheqjes amerikane nën Obamën dhe pohimi i tij i ri i superfuqise nën Trump krijon një dinamikë të re që duhet të marrë parasysh secili prej aleatëve tanë dhe armiqve tanë

Aleatët tanë u vetëkënaqen me pasivitetin e Obamës dhe tani janë te frikësuar për shkak të aktivizmit të Trump.

Dhe ata duhet ti balancojnë të dy në hartimin e politikave të tyre:
Ata e kuptojnë se supozimet e vjetra, të katalizuara nga preokupimi i Bushit te 43-te me Irakun dhe refuzimin e Obamës për të udhëhequr janë të vjetëruara. Pra, Trump po detyron një kalkulim të ri me një fuqi të re sipas interesave amerikane. Ata – këtu dhe jashtë – që hipën në karrocën e vjetër të mollëve shqetësohen se do të rrëzohet.

Por, siç deklaroi me kaq guxim Kissinger:
Trump është i vetmi udhëheqës i vërtetë në cështjet botërore dhe ai po detyron ndryshimet e politikave që e vendosin Amerikën te parën!

Kjo është deklarata më e saktë e asaj që qytetarët amerikanë që jetojnë jashtë moçalit duan dhe presin nga qeveria e tyre.

Më pëlqen lista e 13 gjërave që unë, si një qytetar i moshuar amerikan,dua. Trump së paku po flet për çështje për të cilat shqetësohen shumica e amerikanëve.

Mantra ime për Trump është kjo:
Sinqerisht, jemi dakord me shumicën e asaj që ai thotë. Jemi duke u plakur dhe lavjerrësit tanë nuk janë ato që kanë qenë më parë, por ajo që ka rëndësi është se ai mbulon shumicën e 13 gjërave që ne si të moshuar dëshirojmë, të paktën unë me siguri:
1. Hillary: përgjegjëse për gabimet e saj të mëparshmeRisillni “Zotin” në Amerikë!Kufijtë: Të mbyllur ose të ruajtur fort!

2.Kongresi: Në të njëjtat plane pensioni dhe kujdesi shëndetësor si të gjithë të tjerët.

3.Kongresi: Bindjuni ligjeve të veta TANI!

4.Gjuha: Anglisht!

5.Kultura: Kushtetuta dhe Deklarata e të Drejtave!

6.Ilaçe- Falas: Kontrollimi i detyrueshëm i barnave para dhe gjatë Welfare!

7.Homazhe : Asnjë për Jo-Shtetasit!

8.Buxheti: Balanconi gjithçka!

9.Vendet e Huaja: Ndaloni t’u jepni paratë tona atyre! Përdorini ato për ndihmën tonë! Kemi nevojë këtu.

10.Termat limit për kongres

Dhe mbi të gjitha:

“Respektoni ushtrine tonë dhe flamurin tonë dhe zbatimin e ligjit tonë!”

NE NJERZIT PO VIJME

DO TE RIMARIM VENDIN TONE!!

THANI TE MALLKUARIN MOCAL!!!!