Pas rreth dy orë  diskutime në mbledhjen e KQZ, që nisi sot në ora 13.00, Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve ka vendosur që deputetëve Rakipi (PDIU) dhe Rahovica (LSI) t’u hiqet mandati i deputetit.

Të dy janë kallëzuar nga Prokuroria si të përfshirë në krime gjatë periudhës kur jetonin si emigrantë në Itali.

Veç kësaj, ata nuk kishin pasqyruar ndalimin e tyre në Itali- kërkesë e domosdoshme ligjore për deputetët.

Përfaqësuesit e PS (në qeveri0 në KQZ, që në fillim ‘ishin dorëzuar’ dhe shprehën gatishmërinë për të mbështetur vendimin ‘për heqjen e mandateve”. Në këtë ndryshim kursi- thuhet në media- ka ndikuar këshilla e ambasadës së SHBA në Tiranë.

Veritas.com.al/