Uashington (AFP) – Raporti i Keshilltarit te Posacem Robert Mueller për ndërhyrjen e Moskës në zgjedhjet e vitit 2016 nuk gjeti dëshmi të komplotit nga fushata e presidentit Donald Trump për të bashkëpunuar me Rusinë, tha të djelën Departamenti i Drejtësisë.

Mueller gjithashtu nuk pranoi të vendoste nëse dëshmitë treguan se Trump ka penguar drejtësinë, sipas një përmbledhje të paraqitur në Kongres nga Prokurori i Përgjithshëm Bill Barr.

Në një letër drejtuar Kongresit duke përmbledhur pikat kryesore të raportit, Barr citoi Mueller ndërsa thoshte: “Ndersa ky raport nuk arrin në përfundimin se presidenti ka kryer një krim, ai gjithashtu nuk e shfajeson atë.”

Barr tha se hetimi nuk ka rekomanduar akuza të mëtejshme dhe nuk ka akuza të tjera të panjohura te mbetura pezull.

Në rishikimin e tij të gjetjeve të Muellerit mbi pengimin – një nga pretendimet më shpërthyese kundër Trump – Barr tha “se dëshmitë … nuk ishin të mjaftueshme për të vërtetuar se presidenti ka kryer një krim të pengimit të drejtësisë”.

Letra e Barr shënoi përfundimin e hetimit 22-mujor nga Mueller, një ish-drejtor i FBI-së, mbi akuzat se fushata zgjedhore e Trump u koordinua dhe u lidh me rusët për të shtremberuar votën e vitit 2016,në mënyrë që miliarderi manjat i pasurive të patundshme të fitonte.

Por ajo shënoi fillimin e një faze të re, vendosmërinë e Demokratëve në Kongres për të hetuar më tej Trumpin, duke përdorur prova nga hetimi Mueller.

“Duket sikur Departamenti i Drejtësisë po i vendos çështjet drejtpërdrejt në gjykatën e Kongresit”, tweetoi Përfaqësuesi Demokrat Jerry Nadler, kryetar i Komisionit Gjyqësor të Dhomës.

“Këshilltari i Posaçëm Mueller në mënyrë të qartë dhe eksplicite nuk e shfajëson Presidentin dhe ne duhet të dëgjojmë nga AG Barr për vendimmarrjen e tij dhe të shohim të gjitha provat themelore për popullin amerikan për të njohur të gjitha faktet”.

VERITAS.COM.AL/