NATO do të kërkojë nga aleatët që sot e Mërkurë, që të kontribuojnë për të ndaluar  Ushtrinë “më të madhe” që është dislokuar në kufijtë e Rusisë që nga Lufta e Ftohtë. NATO po bëhet gati për një luftë nervash dhe grindje të gjatë me Moskën, shkruan nga Brukseli, Robin Emmott, i Reuters.

Ditët e fundit janë perceptuar mbajtëse avionësh luftarak Rusë që i drejtohen Sirisë, dhe këta kanë kaluar nëpër brigjet detare të shteteve të Evropës. NATO iu kërkon gjithë ministrave të shteteve anëtare që të mbajnë fjalën e dhënë në Korrik, kur premtuan ndaj lidershipit të NATO-s se do të dërgojnë forca në shtetet Baltike dhe në Poloninë lindore që nga fillimi i vitit që vjen.

Shtetet e Bashkuara premton për një angazhim të detyrueshëm nga vendet e Evropës për të përmbushur grupe e luftës prej 4, 000 trupa, si pjesë e NATO-s. Argumenti për 400 trupat gjendet në nevojën për një “përgjigje ndaj Rusisë për aneksimin e Krimesë në vitin 2014” si dhe për disa sinjale të tjera se Rusia mund “të përpiqet të përdorë taktika të njëjta” me shtetet Evropiane ish sovjetike.

Franca, Danimarka, Itala dhe aleatë të tjerë pritet që t’i bashkohen grupit të të katërve të luftës, që përbëhet nga Shtetet e Bashkuara, Gjermania, Britania dhe Kanadaja, për t’u drejtuar drejt Polonisë, Lituanisë, Estonisë dhe Letonisë. Grupet e luftës do të jenë të armatosura që nga këmbësorë deri te avionë, shkruan Reuters.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg tha se angazhimi do të jetë një “demonstrim i qartë i lidhjeve tona euroatlantike”. Diplomatët thonë, gjithashtu se duhet t’i dërgojmë një mesazh kandidatit Republikan për president në SHBA, Donald Trump, i cili ka shprehur pakënaqësinë se aleatët Evropian nuk japin kontributet e tyre për NATO-n

NATO do të kërkojë nga aleatët që sot e Mërkurë, që të kontribuojnë për të ndaluar  Ushtrinë “më të madhe” që është dislokuar në kufijtë e Rusisë që nga Lufta e Ftohtë. NATO po bëhet gati për një luftë nervash dhe grindje të gjatë me Moskën, shkruan nga Brukseli, Robin Emmott, i Reuters.

Ditët e fundit janë perceptuar mbajtëse avionësh luftarak Rusë që i drejtohen Sirisë, dhe këta kanë kaluar nëpër brigjet detare të shteteve të Evropës. NATO iu kërkon gjithë ministrave të shteteve anëtare që të mbajnë fjalën e dhënë në Korrik, kur premtuan ndaj lidershipit të NATO-s se do të dërgojnë forca në shtetet Baltike dhe në Poloninë lindore që nga fillimi i vitit që vjen.

Shtetet e Bashkuara premton për një angazhim të detyrueshëm nga vendet e Evropës për të përmbushur grupe e luftës prej 4, 000 trupa, si pjesë e NATO-s. Argumenti për 400 trupat gjendet në nevojën për një “përgjigje ndaj Rusisë për aneksimin e Krimesë në vitin 2014” si dhe për disa sinjale të tjera se Rusia mund “të përpiqet të përdorë taktika të njëjta” me shtetet Evropiane ish sovjetike.

Franca, Danimarka, Itala dhe aleatë të tjerë pritet që t’i bashkohen grupit të të katërve të luftës, që përbëhet nga Shtetet e Bashkuara, Gjermania, Britania dhe Kanadaja, për t’u drejtuar drejt Polonisë, Lituanisë, Estonisë dhe Letonisë. Grupet e luftës do të jenë të armatosura që nga këmbësorë deri te avionë, shkruan Reuters.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg tha se angazhimi do të jetë një “demonstrim i qartë i lidhjeve tona euroatlantike”. Diplomatët thonë, gjithashtu se duhet t’i dërgojmë një mesazh kandidatit Republikan për president në SHBA, Donald Trump, i cili ka shprehur pakënaqësinë se aleatët Evropian nuk japin kontributet e tyre për NATO-n

VERITAS.COM.AL/