-Çdo tension brenda Partisë Republikane shpejt do të zëvendësohet nga zemërimi ndaj Demokratëve të krahut të majtë-

Shkrimtarë të ndryshëm të krahut të majtë (disa prej tyre nominalisht republikanë) kanë hedhur parashikime për perspektivat e një lufte civile GOP. Asgjë nuk do t’i bënte ata më të lumtur sesa të shihnin Republikanët që shqyen njëri-tjetrin në një luftë për Presidentin Trump dhe të ardhmen e GOP.

Sidoqoftë, kjo nuk do të ndodhë.

Kjo është një sinjal se sa vet-mashtruese janë forcat anti-Trump që ata mund të shikojnë në Dhomën e Përfaqësuesve që të votojnë për fajësimin e Presidentit Trump (për herë të dytë) dhe për të bindur veten se kjo është paralajmëruese e një lufte civile republikane.

Dhoma votoi të mërkurën 232-197 për të hequr dorë nga presidenti. Çdo demokrat votoi për fajësim, por vetëm 10 republikanë votuan. 197 Republikanët e mbetur votuan kundër përpjekjes për fajësim të nisur nga Kryetarja e Dhomës, Nancy Pelosi, D-Calif.

Vetëm në botën mashtruese të së majtës një votim në të cilin 197 vetë ishin në njërën anë dhe vetëm 10 vetë ishin në anën tjetër, mund të përshkruhej si fillimi i një lufte civile.

Në fakt, një titull i saktë mbi votimin do të lexonte: “Vota dërrmuese e Republikanëve të Dhomës kundër fajësimit, me fraksion të vogël në favor”. Megjithatë e majta po kërkon të flakërojë flakët e një lufte civile GOP.

 

Hendeku midis pikëpamjes së majtë të krahut të majtë të Uashingtonit për botën dhe realitetit u theksua më tej në sondazhin e John McLaughlin për votuesit në 17 shtete që lëvizin.

McLaughlin zbuloi se në këto shtete beteje, 80% e votuesve të Trump dhe 76% e të gjithë republikanëve kishin më pak të ngjarë të votonin për një anëtar të Kongresit i cili votoi për të fajësuar Presidentin Trump.

VERITAS.COM.AL