Sondazhi i përditshëm Rasmussen Reports që ndjek mbështetjen e zezë për Presidentin Donald Trump,tregon që presidenti është ngritur me 31 përqind që nga e enjtja, vetëm pesë ditë para zgjedhjeve.

Në vitin 2016, sipas rezultateve të sondazheve, Trump fitoi vetëm tetë përqind të votave të zeza, krahasuar me 88 përqind për Hillary Clinton.

Pra, nëse Rasmussen është i gabuar, le të themi nga një faktor a dy, nëse mbështetja nga votuesit e zinj të mundshëm përfundon të jetë vetëm gjysma e asaj që gjeti sondazhi, vetëm 15 ose 16 përqind, atëherë Trump do të përfundonte ende duke dyfishuar pjesën e tij të 2016 të votës së zezë , që do të thoshte se ai fitoi më shumë mbështetje të zezë se çdo pretendent modern presidencial Republikan. Bob Dole fitoi 12 përqind të votave të zeza në 1996 dhe kjo u konsiderua një punë e madhe.

Rasmussen gjithashtu ka ndjekur miratimin e punës së Trump me amerikanët zezakë dhe e ka parë atë të shrihet deri në 46 për qind javën e kaluar.

Ndërsa ky është një sondazh i jashtëm, ai nuk është i pari që tregon mbështetje të shtuar për Trump me, jo vetëm votuesit zezakë, por edhe votuesit hispanikë.

Në vitin 2016, Trump fitoi vetëm 28 përqind të votave Hispanike, e cila ishte në përafërsi me Mitt Romney dhe John McCain, por shumë poshtë 44 përqind të George W. Bush në 2004.

Një sondazh i fundit i IBD / TIPP tregon mbështetjen e Trump nga Hispanikët me 36.5 përqind dhe mbështetjen e tij nga zezakët me 15 përqind.

Në sondazhin më të fundit të IBD / TIPP, Biden fiton vetëm 79.5 përqind të votave të zeza, shumë poshtë 88 përqind të Hillary. Trump fiton vetëm nëntë përqind të votave të zeza, por ka 36 përqind mbështetje me hispanikët.

Pra, çfarë dimë me siguri …?

Epo, duket se Trump ka shtuar mbështetjen e tij të zezë pak ose shumë dhe nuk ka humbur asnjë terren pavarësisht një fushate propagandistike të mediave të korporatave 24/7 që synonte ta shpifte ndaj tij si një racist.

Duket gjithashtu sikur Trump ka rritur përfundimisht pjesën e tij të votës hispanike, gjë që ju bën të pyesni veten për kthimet e parakohshme të votave që po shohim në shtete si Nevada dhe Arizona, ku gara do të jetë e afërt.

A e ndryshuan anëtarësinë e partisë në Republikane votuesit zezakë dhe hispanikë që mbështesin Trump? Meqenëse ne e dimë vetëm se sa republikanë dhe demokratë kthyen fletët e tyre të votimit ose votuan herët personalisht, kjo mund të nënkuptojë se ka më shumë vota të parakohshme të demokratëve për Trump sesa ato që priten kur ato fletë votimi të hapen dhe numërohen në ditën e zgjedhjeve.

Nuk ka dyshim që, ndryshe nga çdo republikan që mund të kujtoj, Trump ka shpenzuar kohë të konsiderueshme dhe kapital politik duke arritur komunitetin zezak dhe duke prodhuar në formën e papunësisë rekord të ulët, reformën në drejtësinë penale dhe një hapje për dialog serioz.

Kjo është një nga arsyet kryesore që demokratët dhe media e korruptuar kanë shpenzuar kaq shumë kohë dhe energji duke gënjyer se Trump është racist. Nëse demokratët humbin edhe 25 përqind të votave të zeza, ata kanë mbaruar si një parti e madhe amerikane.

VERITAS.COM.AL