Filmi “Oppenheimer” ka dominuar Oscar 2024. “Oppenheimer” fitoi çmimin për filmin më të mirë, duke rrëmbyer çmimet kryesore mbrëmjen e djeshme (10 mars).

“Oppenheimer” dominoi çmimet e Akademisë këtë vit, duke marrë shtatë çmime Oscar, duke përfshirë filmin më të mirë dhe aktorin më të mirë për Cillian Murphy. Filmi  kishte 13 nominime.

Robert Downey Jr fitoi çmimin për aktorin më të mirë dytësor, ndërsa çmimi për regjisorin më të mirë, montazhin e filmit, kinematografinë dhe partiturën origjinale, u fitua nga Christopher Nolan, plus montazhin e filmit, kinematografinë dhe partiturën origjinale.