Filmi biografik i Christopher Nolan-it, ‘Oppenheimer’, ka triumfuar në Oscars të këtij viti duke marrë shtatë çmime, përfshirë filmin më të mirë, aktorin më të mirë dhe regjisorin më të mirë.

Drama, që tregon historinë e babait të bombës atomike, e humbi betejën me biletat ndaj Barbie gjatë përballjes Barbenheimer verën e kaluar, por tani fitoi luftën e çmimeve. Barbie, filmi me fitimin më të madh të vitit të kaluar, mori vetëm një çmim për këngën më të mirë origjinale.

Cillian Murphy u shpall aktori më i mirë për performancën e tij, duke mposhtur Paul Giamatti dhe Jeffrey Wright, dhe Robert Downey Jr u ​​shpall aktori më i mirë dytësor, përballë Robert De Niro dhe Ryan Gosling. Murphy, duke fituar Oscar-in e tij të parë nga nominimi i tij i parë, është gjithashtu fituesi i parë i lindur në Irlandë në kategorinë e tij.

Emma Stone fitoi Oskarin për aktoren më të mirë për interpretimin e saj në filmin “Poor Things”.

Lista e plotë e çmimeve në “Oscars 2024”:

Fotografia më e mirë

American Fiction
Anatomy of a Fall
Barbie
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Maestro

Oppenheimer – FITUESI
Past Lives
Poor Things
The Zone of Interest

Aktorja më e mirë

Annette Bening, Nyad
Lily Gladstone, Killers of the Flower Moon
Sandra Hüller, Anatomy of a Fall
Carey Mulligan, Maestro
Emma Stone, Poor Things – FITUESI

Aktori më i mirë

Bradley Cooper, Maestro
Colman Domingo, Rustin
Paul Giamatti, The Holdovers
Cillian Murphy, Oppenheimer – FITUESI
Jeffrey Wright, American Fiction

Aktorja më e mirë në rol dytësor

Emily Blunt, Oppenheimer
Danielle Brooks, The Color Purple
America Ferrera, Barbie
Jodie Foster, Nyad
Da’Vine Joy Randolph, The Holdovers – FITUESI

Aktori më i mirë në rol dytësor

Sterling K. Brown, American Fiction
Robert De Niro, Killers of the Flower Moon
Robert Downey Jr., Oppenheimer – FITUESI
Ryan Gosling, Barbie
Mark Ruffalo, Poor Things

Regjisori më i mirë

Justine Triet, Anatomy of a Fall
Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon
Christopher Nolan, Oppenheimer – FITUESI
Yorgos Lanthimos, Poor Things
Jonathan Glazer, The Zone of Interest

Skenari më i mirë origjinal

Anatomy of a Fall – FITUESI
The Holdovers
Maestro
May December
Past Lives

Skenari më i mirë i përshtatur

American Fiction – FITUESI
Barbie
Oppenheimer
Poor Things
The Zone of Interest

Kinematografia më e mirë

El Conde
Killers of the Flower Moon
Maestro

Oppenheimer – FITUESI
Poor Things

Rezultati më i mirë origjinal

American Fiction
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Killers of the Flower Moon

Oppenheimer – FITUESI
Poor Things

Kënga më e mirë origjinale

“The Fire Inside” from Flamin’ Hot
“I’m Just Ken” from Barbie
“It Never Went Away” from American Symphony
“Wahzhazhe (A Song for My People)” from Killers of the Flower Moon
“What Was I Made For?” from Barbie – FITUESI

Redaktimi më i mirë

Anatomy of a Fall
The Holdovers
Killers of the Flower Moon

Oppenheimer – FITUESI
Poor Things

Dizajni më i mirë i prodhimit

Barbie
Killers of the Flower Moon
Napoleon
Oppenheimer

Poor Things – FITUESI

Kostumografia më e mirë

Barbie
Killers of the Flower Moon
Napoleon
Oppenheimer

Poor Things – FITUESI