Zona e Shkodrës vazhdon të ketë probeme me përmbytjet pas reshjeve të dendura të shiut. Kështu, në Velipojë  janë  350 ha sipërfaqe toke e përmbytur në fshatrat Luarz, Ças, Baks i Ri dhe Reç i ri.

Raportohet se nuk ka shtëpi të përmbytura, por në 8 banesa  ka prezencë uji në oborre.

Furnizimi me energji elektrike nuk ka munguar, ndërsa qendrat shëndetësore kanë qenë në gatishmëri. Shkollat dhe kopshtet funksionojnë normalisht.

Në Anën e Malit niveli i ujit ka rënë me 10 cm. Ndërkohë 1300 ha toke bujqësore është përmbytur në fshatrat Oblikë, Obot  Muriqan , Shtuf e Velinaj.

Gjithë problematikat:

Rruga e Obotit e bllokuar rreth 150 cm lartësi në rrugë.

Shtepi të përmbytura 8.

Prezencë uji në oborre rreth 140 cm (fshati Obot.)

Shumë garazhe e stalla bagëtish të përmbytura në fshatin Obot.

Në fshatin Muriqan (Lagja Xhakaj e Kurtaliaj) 2 shtëpi me prezencë uji.

Garazhe e stalla bagëtish të përmbytura në fshatin Muriqan.

Rruga Obotit  e pakalueshme (makina e ushtrisë nuk kalon).

Ujësjellësi Oblika 1 i bllokuar nga uji (jashtë funksioni).

Ujësjellësi Oblika 2 i bllokuar nga uji (jashtë funksioni).

Qendrat shendetësore në gatishmëri.

Energji elektrike ka në të gjithë zonën.

SPZ e zonës në gatishmëri.

UKSH vazhdon të furnizojë me ujë të pijshëm banorët e fshatit Oblikë (kryesisht pallate).

Varkat e FA, reparti BMR Tiranë, janë në gatishmëri (sipas nevojave) tek ura Sadiçit  (fshati Obot).

Në disa toka bujqësore lartësia e ujit arrin 2- 3 m.

E bllokuar rruga Goricë, mbi 50 cm ujë (kalohet me makina ushtrie).

Nevoja për bazë ushqimore për bagëtitë. Po presim të ulet sasia e ujit që të transportojmë ushqim për gjënë e gjallë. Me varka është e pa mundur.

Situata është shumë kritike (dita 37 e përmbytjeve).

Gjendja e vështirë në lagjen Gallube, fshati Oblikë (përmbytur garazhe e stalla bagëtish).

Fshati Obot në gjendje të jashtëzakonshme rrezikshmërie.

VERITAS.COM.AL