Partia Rusia e Bashkuar, e mbështetur nga Presidenti Vladimir Putin, ka fituar maxhorancë në zgjdhjet parlamentare të vendit, shumë përpara nga partitë rivale.

Mes 93 përqid të votave të numëruara, partia ka siguruar 54.2% të votimeve dhe 343 vende në Parlament, mes 450 vendeve që ka gjithsej Parlamenti.

Zoti Putin tha se partia e tij “arriti një rezultat shumë të mirë”, megjithëse pjesëmarrja shënoi një nivel rekord të ulët, 47.8%.

Partia Komuniste dhe nacionalistët, së bashku, LDPR, siguruan 13%.

Partia  A Just Rusia,  fitoi mbi 6% të votave. Të katër partitë janë të lidhura me Putin dhe kanë dominuar parlamentin e kaluar dhe Dumen.

Putin ka 17 vjet në pushtet, president ose kryeministër.