Kryeministri Edi Rama deklaroi në seancë plenare se nuk do të votojë rritjen e pagës së deputetëve.

Ashtu sic deklaroi edhe më parë, Rama përsëriti qëndrimin e tij se rritja e pagave për deputetët duhet të jetë e fundit, kur të ketë hyrë në fuqi për të gjithë, ndryshe tha kreu I qeverisë është e pamorlashme

“Unë nuk e votoj rritjen e pagës për deputetët. Ju bëni ç të doni, unë vetë nuk e votoj. Për mua paga duhet të vendoset sot dhe duhet të hyjë në fuqi dirën që bëhet rritja e pagës deri te më i fundit.

Pra, nëse mësuesve dhe mjekëve iu themi do merrni sot këtë rritje, dhe tjetrën më vonë dhe paga juaj do jetë e plotë dhe 900 euro  do jetë në mes të viti të ardhshëm, atëherë për deputetët e ministrave duhet të hyjë në fuqi pasi tu rritet gjitjë të tjerëve. Ky është qëndrimi im, para kësaj unë mendoj se është e pamoralshme” -u shpreh Rama.