Nga: JOSHUA CAPLAN

 

Ish Presidenti Barack Obama do të mbështesë ish-zëvendës presidentin e tij, Joe Biden, për president, në një video të planifikuar për dalje të martën në mëngjes, sipas korrespodentit të NBC News Peter Alexander.

Obama vendosi në mënyrë të gabuar kundër miratimit të Bidenit në fillim të fushatës së tij, diçka që ish zëvendës presidenti ka thënë se ishte bërë me dëshirën e tij.

“Unë i kërkova presidentit Obama të mos me aprovonte,” tha Biden kur nisi fushatën e tij në prillin e kaluar. “Kushdo që fiton këtë nominim duhet ta fitojë atë me meritat e tij.”

Sidoqoftë, raportet tregojnë se Obama u tërhoq në miratimin e tij për shkak të një mori shqetësimesh në lidhje me kandidaturën e Bidenit.

“Ju nuk duhet ta bëni këtë, Joe,me të vërtetë jo”, i tha Obama Bidenit para se 76-vjeçari të fillonte fushatën e tij, sipas New York Times.Times më tej raportoi se Obama u takua me ndihmësit e Bidenit marsin e kaluar për të siguruar që ish-zëvendes presidenti nuk “dëmton trashëgiminë e tij” ose “vë në siklet veten”.

Njoftimi pritet të vijë një ditë pasi senatori Bernie Sanders (I-VT) mbeshteti ofertën e Bidenit per Shtëpinë e Bardhë, duke çimentuar ish zëvendes presidentin si kandidatin e Partisë Demokratike.

“Unë kërkoj nga të gjithë Amerikanët – kërkoj nga çdo Demokrat, kërkoj nga çdo i pavarur, kërkoj nga shumë Republikane – që të bashkohemi në këtë fushatë për të mbështetur kandidaturën tuaj të cilën e mbeshtes,” tha Sanders gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë me Bidenin.

“Nuk është sekret i madh Joe që ju dhe unë kemi dallimet tona, dhe nuk do t’i fshijmë ato. Kjo është e vërtetë, “shtoi senatori i Vermontit. “Por unë shpresoj që këto grupe pune do të bashkohen, duke shfrytëzuar mendjet dhe njerëzit më të mirë në fushatën tuaj dhe në fushatën time, për të hartuar zgjidhje reale për këto probleme shumë, shumë të rëndësishme.”

Biden e quajti mbeshtetjen “një punë të madhe” dhe deklaroi se ai do të ketë nevojë për mbështetjen e Sanders për të mposhtur Presidentin Donald Trump në një gare të përgjithshme zgjedhjesh.

“Nëse unë jam kandidati,që duket sikur ti sapo më ke krijuar,do të kem nevojë për ty, jo vetëm për të fituar fushatën, por për të qeverisur,” tha ai.

VERITAS.COM.AL/