TRENT BAKER

Të Dielën në “Life, Liberty & Levin” të Fox News Channel, kontribuesi i lartë i Breitbart News Peter Schweizer ju adresua hetimeve te Departamentit të Drejtësisë për djalin e ish-Zëvendës Presidentit Joe Biden, Hunter dhe marrëdhëniet e tij të jashtme pasi kjo u mbulua nga fushata presidenciale e Biden dhe u anashkalua nga media.

Schweizer tha se është një “tragjedi kombëtare” qe media e vrau historinë para se të dilte. Ai më pas bëri thirrje për një media kombëtare që do ti mbajë përgjegjës udhëheqësit e saj.

“Ajo që keni është një situatë sot ku Bidens në mënyrë të përsëritur kanë gënjyer mediat dhe medias nuk i interesoi. Ata nuk duan t’i kapin ata në gënjeshtra; ata nuk duan të ndjekin gënjeshtrat, ”pohoi Schweizer. “Shikoni Hunter Biden. Hunter Biden shkon në televizionin kombëtar, në ABC News dhe thote: ‘Unë nuk kam marrë asnjë qindarkë të vetme nga kinezët.’ Epo, ne tani e dimë, natyrisht, ai mori afër 5 milion dollarë nga CEFC, një kompani energjetike e lidhur me qeverine kineze. Ne e dimë që ai kishte aksione të shumta në atë firmë private të kapitaleve – atë firme te nje miliard e gjysmë dollar të kapitalit. Ne e dimë se kishte transaksione të tjera që përfshinin Rosemant Realty dhe Fondin e Mundësive të Rosemont, gjithashtu, kështu që ai ishte duke gënjyer haptazi mediat kombëtare. Cila ka qenë përgjigjja e medias? Asgjë. E kanë marrë.E kanë pranuar “.

“Në fakt, ata jo vetëm që e mbuluan atë,” vazhdoi ai. “Ju e dini, Ben Smith i New York Times vrapoi një copë para zgjedhjeve duke u mburrur me faktin se portierët, të cilët natyrisht përfshijnë Times dhe botime të tjera, kishin vrarë në mënyrë efektive këtë histori dhe sa krenarë ishin për të. Pra, ne jemi në një situatë sot, Mark, ku një juri e madhe u bllokua në 2018 për të hetuar Hunter Biden dhe marrëdhëniet e tij të jashtme. Ka një përbërës të kundërzbulimit. Ka një përbërës të mashtrimit tatimor. Ka një komponent korrupsioni publik. Kjo ka vazhduar për dy vjet, dhe askush në mediat kombëtare nuk e mori përsipër të ndiqte në të vërtetë atë histori.Eshtë një dëm i madh për publikun amerikan. Ne kemi nevojë për një media të gjallë që ndjek të gjithë liderët tanë kombëtarë dhe i kerkon llogari atyre. Dhe ne nuk e kemi ketë. Ne kemi një media kombëtare që dëshiron të mbrojë figura të caktuara të fuqishme dhe dëshiron të ndjekë figura të tjera publike. Dhe kjo është një tragjedi kombëtare ”.

VERITAS.COM.AL/