HANNAH BLEAU

Mbi një e treta e Amerikanëve besojnë se media ekzagjeroi kërcënimin e koronavirusit Kinez, megjithëse 50 përqind e aprovojnë mbulimin e përgjithshëm të medias, zbuloi një studim i Rasmussen Reports.

Rasmussen Reports kreu sondazhin ne 28-29 Dhjetor, midis 1000 të rriturve Amerikanë, duke u kërkuar atyre që të vlerësojnë mbulimin e përgjithshëm të mediave për pandeminë e koronavirusit Kinez.

Pesëdhjetë përqind e vlerësuan mbulimin “të shkëlqyeshëm” ose “të mirë” – përkatësisht 23 përqind dhe 27 përqind. 29 për qind te tjerë e vlerësuan mbulimin si “të dobët”, ndërsa 18 përqind zgjodhën ” drejt”.

Kur u pyetën nëse media e ka ekzagjeruar kërcënimin e virusit, një shumicë e vogël, ose 52 përqind, thanë jo. Sidoqoftë, një pjesë e konsiderueshme, 38 përqind, shprehën besimin se mediat kanë ekzagjeruar kërcënimin, ndërsa dhjetë përqind treguan se ata mbeten të pasigurt:

Në përgjithësi, një shumicë dërrmuese e Amerikanëve, 91 përqind, thanë se kanë ndjekur raportet e lajmeve të virusit “shumë” ose “disi” nga afër.

Marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 3 përqind.

Sondazhi vjen ndërsa shtetet vazhdojnë përpjekjet e tyre përkatëse për shpërndarjen e furnizimit të kufizuar të vaksinave Pfizer dhe Moderna, duke i dhënë përparësi popullatave më të prekshme si dhe punonjësve të vijës së parë të kujdesit shëndetësor. Mbi 12,400,000 vaksina janë shpërndarë në të gjithë vendin, me gati 2.8 milion njerëz që marrin dozën e parë, sipas një azhornimi të së Mërkurës nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

The U.S. has reported 19,432,125 cumulative cases of the virus, with 337,419 related deaths, according to the CDC.

Sh.B.A kanë raportuar 19,432,125 raste kumulative të virusit, me 337,419 vdekje, sipas CDC.