Various/AFP/Getty) /

Përparësia e Partisë Demokrate në votimin e përgjithshëm ka rënë nga tetë pikë në vetëm tre pikë, sipas një sondazhi te Politico / Morning Consult.

Sondazhi gjithashtu shfaqi ata që janë “shumë te gatshem” për të votuar ose kanë votuar tashmë dhe kanë gjetur se demokratët kryesojnë me vetëm katër pikë, 47 me 43 për qind.

Politiko i ekstremit të majtë vë në dukje se ky trend i njejte eshte shfaqur edhe në dy sondazhe të tjera.

 Ndërsa demokratët gëzojnë një shtatë pikësh perpara në sondazhin e fundit të ABC News / sondazhi i Washington Post, është poshtë me 11 pikë. Në mesin e votuesve të mundshëm,avantazhi eshte zvogëluar nga 13 pikë në vetëm tetë.

NBC News raporton se kryesimi i demokratëve u zvogëlua nga shtatë në gjashtë pikë midis votuesve të regjistruar dhe nga nëntë në shtatë pike midis votuesve të mundshëm.

Në sondazhin e Real Clear Politics Demokratët mbajnë një avantazh prej shtatë pikësh, të cilat kanë mbetur mjaft të qëndrueshme gjatë tri javëve të fundit.

Sondazhi i përgjithshëm i votimit i Rasmussen tregon republikanët në avantazh  +1 – 46 për qind me 45 për qind.

Veritas.com.al/