“Në Perëndim, edhe në Itali, ne katolikët dhe në përgjithësi ne besimtarët duhet të jemi të vetëdijshëm se jemi një minoritet. Shumë klerikë e refuzojnë, kur e thua te ndalojnë. Jetojnë sikur të ishim ende në ato vende ku të dielën në mëngjes binin kambanat dhe njerëzit nxitonin në meshë “.

Për të lëshuar alarmin nga kolonat e Corriere della Sera është Gianfranco Ravasi, presidenti i Këshillit Positifik të kulturës, ose “ministri i Kulturës së Vatikanit”.

Ai vazhdon: ” Mbizotëron indiferenca, mungesa e fenomenit fetar. Është problemi i laicizmit apo laicizacionit. Nuk është refuzim i të shenjtës apo trashendentes, një refuzim agresiv: ateistët e shpallur tani janë shumë pak. Per me tepër është një formë e apatisë fetare. Që Zoti ekziston apo jo, është e njëjta gjë. Dhe kjo sjell rënien e një sistemi etik: vlerat janë vetë prodhuar “.

Veritas.com.al/