-‘Situata në kufi nuk do të transformohet brenda natës,’ thotë zyrtari

Një karvan emigrantësh që lëviz nga Hondurasi drejt kufirit të SHBA i bëri thirrje administratës së Biden për të respektuar “angazhimet” e tyre ndaj emigrantëve që lëvizin në veri, duke cituar zotimin e administratës së ardhshme për të lehtësuar kufizimet e Trump mbi azilin.

Por të Dielën, një zyrtar i tranzicionit të Biden,  tha se emigrantët që shpresojnë të kërkojnë azil në SHBA gjatë javëve të para të administratës së re “duhet të kuptojnë se ata nuk do të jenë në gjendje të vijnë menjëherë në Shtetet e Bashkuara”, raporton NBC.

Më shumë se 1.000 emigrantë nga Hondurasi u zhvendosën në Guatemalë të Premten pa u regjistruar si pjesë e një karvani më të madh që u largua nga një qytet i Hondurasit herët gjatë ditës.

Associated Press raportoi se ata shpresojnë për një pritje më të ngrohtë kur të arrijnë në kufirin e SHBA dhe një deklaratë e lëshuar nga grupi për të drejtat e emigrantëve Pueblo Sin Fronteras, në emër të karvanit, tha se pret që administrata e Biden të marrë masa.

Sidoqoftë, zyrtari i tranzicionit të Biden, paralajmëroi emigrantët që të mos vijnë në SHBA gjatë ditëve të para të administratës së re, duke i thënë NBC se ndërsa “ka ndihmë gjatë rrugës,” tani “nuk është koha për të bërë udhëtimin.”

“Situata në kufi nuk do të transformohet brenda natës,”  tha zyrtari.

“Ne duhet të japim një mesazh që shëndeti dhe shpresa janë në rrugë, por ardhja tani nuk ka kuptim për sigurinë e tyre …, ndërsa ne vendosim procese se ata mund të jenë në gjendje të përdorin në të ardhmen,” tha zyrtari .

VERITAS.COM.AL